Eerlijk en Uniek

De Lubofu Stichting

← Terug naar overzicht

 Klik op het plaatje voor de website.

 

Stichting Lubofu Foundation

Is opgericht met als doel in Zambia de “Lubofu Women Club” financieel te ondersteunen.

Deze groep vrouwen helpen Aidswees- en kansarme kinderen en geven hen de kans op onderwijs.
Zambia is een land met veel aidswezen, elke dag komen er vele bij. Deze kinderen hebben geen goede toekomst, zonder hulp zeker niet. De kleding van de kinderen is vaak kapot en zij lopen op blote voeten. Vele worden gelukkig opgevangen door familie.

Gelukkig zijn er in Zambia mensen die zich het lot van deze kinderen aantrekken en zich voor deze kinderen willen inzetten.Eén daarvan is Mevrouw Ready Berendsen (zie ook Lubofu Women Club). Deze vrouw is getrouwd met de Heer Willem Berendsen, die ruim 40 jaar geleden naar Zambia vertrok als vrijwilliger van de Stichting Vrijwilligers , hij trouwde en bleef. Ze kregen een zoon, Erick.
Erick ging in Nederland werken, en leerde over akkerbouw op kleigrond, aardappels en meer, kwam voor een bruiloftsfeest naar Toldijk.  Hij ontmoette Kim Elderman. Ze studeerde Diermanagement, een agrarische opleiding in Doetinchem. Toen ze Erick leerde kennen, moest haar studie nog worden afgerond. Als eind opdracht regelde ze met school en met Erick om een bedrijfsplan uit te werken voor de boerderij in Zambia. Ze slaagde voor de opdracht en kreeg ook de leraar die het project begeleidde in Zambia op visite.

Kim volgde Erick naar Zambia.

 

Deze stichting is voorgedragen door Gerrie Rap Roozen uit Toldijk