Eerlijk en Uniek

Stichting Bo Minnee

← Terug naar overzicht

 Klik op het logo voor de website

 

Eind vorig jaar hebben we een fundraise opgericht ter nagedachtenis aan Bo.

Dit om aan Bo haar wens te voldoen: meer onderzoek naar kanker.

 

Ik wil gezinnen helpen in soortgelijke situaties. Het is zo ontzettend belangrijk dat er geld in een potje komt, zodat gezinnen geholpen kunnen worden. In welke vorm het dan ook nodig is.

Het probleem is mijns inziens dat Nederland overgereguleerd is. Je krijgt met instanties te maken die van elkaar niet weten wie nou wat moet regelen. Wie welk potje beheert.
De kosten rijzen de pan uit als je een ziek kind hebt. Denk bijvoorbeeld aan de reis- en verblijfskosten rondom ziekenhuisbezoeken. Om niet te spreken van noodgedwongen minder werken of zelfs helemaal moeten stoppen met werken.
Ik had het geluk dat mijn werkgever mij alle tijd en vrijheid gaf.
Zodoende heb ik 1.5 jaar lang zelf voor Bo kunnen zorgen. Ik ging wel terug naar 70% van mijn salaris, maar ik kon tenminste zelf voor mijn dochter zorgen.
Hoeveel mensen zijn er niet die ontslag moeten nemen als hun kind ziek wordt.
Of zelfs ontslag krijgen. Wat betekent het als er een loon wegvalt in een gezin?
De kosten die er waren blijven niet alleen, er komen ook heel veel onverwachte kosten bij.

In de tijd dat Bo ziek was, kon geld mij niet schelen. Met al het geld van de wereld kon ik haar gezondheid niet kopen. Tussen alle behandelingen door wilde ik vooral leuke dingen doen. Ons paardenmeisje kreeg haar eigen pony.
En als zij weer een rot behandeling had gehad en ik een glimlach op haar gezicht kon toveren door haar een paar nieuwe schoenen te geven deed ik dat graag.

Maanden reden wij elke dag op en neer van Schalkhaar naar Groningen en terug.
Om over de extra boodschappen maar te zwijgen, want een ziek kind thuis hebben, betekent ook veel bezoek.

Het lijkt mij wel duidelijk hoe belangrijk het is dat er voor gezinnen in soortgelijke situaties een potje moet zijn waar ze aanspraak op kunnen maken.
En hoe belangrijk het is dat deze gezinnen ondersteund kunnen worden.
Dat ze een klein beetje lucht kunnen krijgen en zich geen zorgen hoeven maken als er een aanpassing moet komen in welke vorm dan ook.
Kopzorgen over die rot centen kun je er gewoon niet bij hebben, als je in zo’n emotionele achtbaan zit. Wij hadden het geluk dat we een goed gevulde spaarpot hadden en familie die bereid was om bij te springen.
En dat we Bo, mede daardoor, een geweldig afscheid hebben kunnen geven.

 

Deze stichting is voorgedragen door gastouder Gerinna van Herk uit Deventer.