Eerlijk en Uniek

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen:

 

Als "Eerlijk en Uniek met zorg" willen wij onze initiatieven waaronder "Hét Gastouderbureau" graag aan u presenteren als initiatieven die ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. 
Hiervoor hebben wij in 2016 een fonds opgericht. Het zogeheten "E&U met zorg fonds".
Wij steunen dit fonds middels het inleggen van een bedrag per maand van elke klant die wij in ons bestand hebben.
"Eerlijk en Uniek met zorg" kenmerkt zich door het zich richten op kleinschalige lokale bedrijven en of projecten. Dit is de reden dat het fonds zich ook met name richt op lokale kleinschalige projecten, goede doelen, die geen ondersteuning krijgen van landelijk georiënteerde fondsen.

Hoe werkt het fonds?:
Iedere gastouder mag één keer per jaar een lokale stichting of vereniging bij ons aandragen waarmee zij zich op een positieve manier verbonden voelen. Dit kan zijn omdat men vrijwilliger is bij deze organisatie of simpelweg omdat men de doelstellingen er van onderschrijft. 
De directie van "Eerlijk en Uniek met zorg" bepaalt of een organisatie, op basis van de doelstellingen van de organisatie, kan worden toegelaten tot het fonds.
Organisaties, goede doelen, die zijn toegelaten maken kans op een toelage uit het fonds.

Uitkering van gelden:
De directie van "Eerlijk en Uniek met zorg" besluit ieder jaar hoeveel geld er totaal beschikbaar gesteld wordt voor toelages. Daarnaast bepaald de directie hoeveel toelages en welk bedrag er per toelage beschikbaar gesteld gaat worden. 

Welke organisatie er een toelage gaat krijgen wordt bepaald middels een stemming.
De directie schrijft ieder jaar een stemronde uit onder de bij haar ingeschreven gastouders. Deze personen mogen één keer per jaar stemmen op een organisatie waarvan zij denken dat deze financiële ondersteuning kan gebruiken.
De organisatie(s) met de meeste stemmen ontvangen vanuit ons fonds een toelage zoals bepaald door de directie en afhankelijk van de mogelijkheden van het fonds. 

 

Hieronder vindt u de bij ons aangemelde goede doelen:

Care 4 shelter dogs
Sailwise
Stichting Bo Minnee
Stichting Leuke Dingen Dag
Stichting OKE
Stichting Timulazu
Team Ed