Eerlijk en Uniek

Care 4 shelter dogs

← Terug naar overzicht

Klik op het logo om naar de website te gaan.

 

Om een indruk te krijgen van  het werk hieronder een stuk wat ook te vinden is op de website van Care 4 shelter dogs.

Het is een gemeente asiel. Er werken nu 2 lieve werknemers. Ana en Florin. 7 dagen per week voor een klein loon. Er zitten gemiddeld 100 honden. We kunnen het gelukkig op dit aantal houden dmv adopties.
Ook zijn er nog twee Rescuers Mirela en Roxana. Ongeveer 60 honden en katten zijn niet ter adoptie. Of nog niet. Sommige komen nooit ter adoptie omdat ze mensen nooit meer vertrouwen. Heel zielig. Ze hebben hier niet om gevraagd. We gaan ze dan ook geen spuitje geven. Dit is het laatste wat we kunnen doen. Zoveel en goed mogelijk verzorgen. Gelukkig ook honden die soms na jaren toch het vertrouwen terug krijgen en die komen dan ter adoptie. Bij de Rescuers worden de katten opgevangen.

Hier in Nederland zijn wij een groep vrijwilligers die er alles aan doen om de dieren uit de shelter in Nederland en België een gouden mandje te geven.

Wat doet care 4 shelter dogs naast adopties:
Sponsoren, vanaf 6 euro per maand sponsor je al een hond uit de shelter. Uiteraard komt dit bedrag ten goede aan alle dieren. Ook die zonder sponsor. Maandelijks halen we rond de 6 a 700 euro hiermee op. Hier wordt voer, vaccinaties, medicatie van gekocht.

Van de donaties is er in het afgelopen jaar een container geplaatst voor de sterilisatie van de dieren een goede waterpomp.

De sterilisatiecampagnes, in Roemenië kost een sterilisatie voor een hond slechts 25 euro en voor een kat 20 euro. Mensen die ons 25 euro doneren of meer mogen een nieuwe hond in de shelter een naam geven. Deze naam komt ook in het paspoort, de adoptanten kunnen dan kiezen of ze hem zo noemen of toch anders.

Wekelijkse veiling, mensen die nog knappe 2e hands spulletjes hebben of nieuwe spulletjes kunnen het naar ons toesturen. Wij maken daar foto’s van en verkopen het op onze veiling op Facebook. De veiling loopt van zondagavond tot zondagavond. De hoogste bieder wint. Iedereen kan meedoen je moet je wel even aanmelden op de Facebook pagina veiling en verkoop vatra dornei

Reizen, in 2017 zijn wij 3x in de shelter geweest om te helpen schoonmaken, fotos maken, helpen bij de sterilisaties, hokken bouwen en repareren.

Reunie, volgend jaar organiseren we onder voorbehoud weer een reunie. We nodigen dan alle mensen uit die ooit een hondje hebben geadopteerd uit vatra dornei. Ook komen de rescuers om hun hondjes en katten te weer te zien. Zo kunnen ze alles volhouden wat ze doen, want voor hun is het heel zwaar.

Alle hulp is welkom, dus als iemand een leuke actie weet, laat het ons weten, zo help je de hondjes.

Deze organisatie is voorgedragen door Susanne van den Aker uit Biddinghuizen.