Eerlijk en Uniek

Stichting OKE

← Terug naar overzicht

 Klik op het logo voor de website

Stichting OKE is een organisatie die geheel bestaat uit vrijwilligers en werkzaam is in het westen van Kenia, op het platteland, vlak bij het dorp Sondu.

Dit is een van de arme gebieden in het zuidwesten van Kenia waar bijna geen toerisme is, met als grens aan de westzijde het Victoriameer en aan de zuidzijde Tanzania. Men is aangewezen op landbouw, maar door overstromingen vanwege hevige regenval mislukken de oogsten soms en worden de hutten zwaar beschadigd. 

Het doel is om een meer eerlijke verdeling van welvaart tot stand te brengen zodat de mensen daar een beter leven en een betere toekomst krijgen. 
Dit wordt voornamelijk gedaan door het sponseren van kansarme kinderen. Ze kunnen dan de middelbare school volgen en daardoor een betere kans maken op een goede baan.
Verder wordt er o.a. een kleuterschool gesteund en worden er in samenwerking met de plaatselijke artsen projecten op het gebied van gezondheidszorg gerealiseerd.

Stichting OKE verkoopt producten in Nederland, die voor een eerlijke prijs zijn gekocht in Kenia. Op deze manier probeert Stichting OKE de lokale economie te bevorderen.
De netto opbrengst komt geheel ten goede aan de sponsoring van de studenten.

Deze stichting is voorgedragen door Esther Rieks uit Deventer.